Tomatillos celé 790g
Zelená rajčata Tomatillos na přípravu salsy verde nebo polévky Pozole.
Kategorie: | Speciality |
---|---|
Hmotnost: | 0.94 kg |
- Tomatillos nebo-li Mochyně mexická vytváří plody s charakteristicky zvětšeným nafouklým vytrvalým kalichem, který uzavírá kulovitou bobuli, hodí se do omáček, polévek nebo salátů. Z nezralých plodů, které po odstranění blanitého kalichu připomínají zelená rajčata, se připravují různé omáčky a polévky.
- Občas ji můžeme nalézt i pod názvem Rajčenka. Tomatillos se pravují pečením, dušením nebo smažením. Jsou složkou některých receptur populárního avokádového dipu „guacamole“. Také se používají jako hlavní přísada zelené mexické omáčky známé jako „salsa verde“. Tato omáčka se v mexické kuchyni používá velice často jako dip pro tortillové lupínky nebo se podává společně s taccos (plněné tortillové placky) a grilovaným (zpravidla vepřovým) masem nebo rybou.
- Plně vyzrálé plody mají nažloutlou barvu, jsou sladší. Jedí se přímo bez jakékoliv úpravy. Můžete z nich také připravit saláty, koláče, marmelády a džemy.
- Tomatillos jsou bohatá na vitamín C, obsahují spousty antioxidantů a je důležitým zdrojem fosforu, vápníku, železa a dalších minerálů.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář